Anemismata Apartments

YOGA RETREAT – ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

YOGA RETREAT ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ – ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 

Μετά από το πολύ επιτυχημένο Easter Yoga Retreat, το “Tinos ReTreats” προσκαλεί και πάλι τον Τάσο Αντωνόπουλο στην Τήνο και στα “Anemismata Apartments” για ένα Yoga Retreat το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Μας δίνεται η ευκαρία να δραπετεύσουμε από την καθημερινότητα και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί, στα φιλόξενα διαμερίσματα με την μοναδική θέα στο Αγαίο!

Τρεις μέρες πραγματικής χαλάρωσης, αναζωογόνησης και αποτοξίνωσης, σε συνδυσμό με εισαγωγή/εμβάθυνση στη Yoga, ως άσκηση νου και σώματος, αλλά και φιλοσοφία ζωής.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5

Άφιξη στην Τήνο. Δείπνο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5 & ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5

8.00 – 10.00: Yoga Sadhana. Πρωινή πρακτική. Ξεκινάμε την μέρα αναζωογονώντας σώμα και νου με τεχνικές της Hatha, Flow, Satkarmas (τεχνικές καθαρισμού-αποτοξίνωσης), pranayama, Βεδικού διαλογισμού.

10.30: Πρωινό.

12.00 – 14.00: Μεταφορά στην παραλία. Yoga seminar/Διαλογισμός.

Μία από τις μέρες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι παραδοσιακές mudras του Gayatri mantra που εκτελούνται κατά τη διάρκειά του.

14.00 – 17.00: Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και χαλάρωση.

17.30: Επιστροφή στα δωμάτια.

18.00 – 20.00: Αποχαιρετάμε τον Ήλιο με Surya Namaskar και γνωρίζουμε αρχαίες Ινδικές πρακτικές για την υγεία του προσώπου «Mukha Yoga». Θα πειραματιστούμε σε ενεργειακές τεχνικές της Kundalini Yoga και θα απολαύσουμε βαθειά χαλάρωση (Yoga Nida) και καθοδηγούμενο διαλογισμό με τη συνοδεία Θιβετιανων ηχογαβαθών (Tibetan singing bowls)

20.30: Δείπνο.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6

8.00 – 10.00: Yoga Sadhana.Πρωινή πρακτική.

10.30: Πρωινό.

12.00 – 14.00: Ελύθερος χρόνος για βόλτα στην Χώρα της Τήνου.

14.35: Αναχώρηση για Ραφήνα ή

15.00: Αναχώρηση για Πειραιά.

 

Κόστος ανά άτομο: 240 Ευρώ.

Τιμή σε μονόκλινο: 320 Ευρώ.

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

Διαμονή σε δίκλινο (δίχωρο) δωμάτιο για τρεις διανυκτερεύσεις.

Πρωινό με πλούσιο μπουφέ από τοπικά προϊόντα: γιαούρτι, φρούτα, τυριά, μαρμελάδες, μέλι, τσάι βοτάνων, όλα από τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Τήνου.

Ένα χορτοφαγικό Μεσογειακό γεύμα τριών πιάτων, από φρέσκα τοπικά προϊόντα.

Επτά μαθήματα Γιόγκα.

Μεταφορές.

 

Δεν περιλαμβάνει:

Tο εισιτήριο προς και από την Τήνο.

Θεραπείες, Massage.

 

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6937446222.

mirandaverouli@hotmail.com

 

Δείτε τα δωμάτια εδώ:

www.anemismata.gr

 

Οικοδέσποινά μας στα “Anemismata” θα είναι η Μιράντα, μουσικός, γραφίστας, γυμνάστρια, περιηγήτρια, σινεφίλ, μαμά και yogini, η οποία διευθύνει μαζί με τον Τηνιακό συνεργάτη της την οικογενειακή επιχείρηση.

Η αγάπη της για την Τήνο και η καθοριστική εμπειρία που είχε μετά από ένα ταξίδι για Yoga στην Ινδία, την ενέπνευσαν να δημιουργήσει το εγχείρημα “Τinos ReTreats”,  που στόχο έχει να προτείνει Retreats διαφόρων εδιαφερόντων, σε συνδιασμό με την δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες και γαστρονομία υψηλού επιπέδου που προσφέρει η Τήνος.

 

 

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΑΣΚΑΛΟΣ YOGA – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ενδιαφέρθηκε από μικρή ηλικία για τις εσωτερικές επιστήμες και πρακτικές, αλλά οι βαθιές διδασκαλίες της Yoga και ιδιαίτερα της Karma Yoga ήταν αυτές που μεταμόρφωσαν τη ζωή του.

Αφοσιωμένος στο μονοπάτι, εμβάθυνε σε διάφορους δρόμους και προσεγγίσεις Yoga και διαλογισμού, με κορυφαίο τον διαλογισμό Vipassana, ενώ μελέτησε την αρχαία Σανσκριτική φιλοσοφία. Με την ιδιότητα του μουσικού, εμβάθυνε στο Γιόγκικο τραγούδι Kirtan και στη Yoga του υπερβατικού ήχου Nada Yoga.

Έχει πιστοποιηθεί από τη Yoga Alliance και η διδασκαλία του συνδυάζει αρμονικά τους τέσσερις κύριους Yoga (Raja, Jnana, Karma, Bhakti).

Καθοδηγεί επίσης με πολλή αγάπη ομάδες διαλογισμού βασισμένων στα αρχαία βεδικά κείμενα και σεμινάρια για δασκάλους yoga σχετικά με άγνωστες στην Ελλάδα πτυχές της Yoga, όπως η Tattva Yoga Mudra Vigyan. Παράλληλα, θεωρώντας την ανιδιοτελή δράση – Karma Yoga – ως βασικό στοιχείο για την ουσιαστική εξέλιξη στο μονοπάτι, διδάσκει σε ανοιχτά μαθήματα για φιλανθρωπικούς / κοινωφελείς σκοπούς.

Πιστεύει ότι η Yoga (ένωση) δεν συμβαίνει απαραίτητα μόνο πάνω στο χαλάκι. Αποτελεί εργασία «full time», ενεργώντας με επίγνωση όλη μέρα.

 

 

KΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΛΕΝΤΗ – ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Η Κατερίνα Σελέντη, Φυσιοθεραπεύτρια / Χειροθεραπεύτρια M.Τ., θα πρσφέρει συνεδρίες Ορθοπεδικής Θεραπείας (Χειροπρακτικής) στους συμμετέχοντες του Retreat που το επιθυμούν (με έξτρα χρεώση).

Λίγα λόγια για την τεχνική που ακολουθεί η Κατερίνα στις θεραπείες της:

Ορθοπεδική Θεραπεία με Χειρισμούς (ΟΜΤ) είναι ένα ειδικό κομμάτι της Φυσιοθεραπείας για την αποκατάσταση των νευρο – μυο – σκελετικών δυσλειτουργιών, που λαμβάνει υπ’ όψη τα κλινικά συμπτώματα του ασθενούς και χρησιμοποιεί εξειδικευμένες τεχνικές προσέγγισης, που περιλαμβάνουν χειρισμούς & θεραπευτικές ασκήσεις.

Η Ορθοπεδική Θεραπεία με Χειρισμούς (ΟΜΤ) περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες επιστημονικές και κλινικές αποδείξεις και το βιοψυχοκοινωνικό πλαίσιο του κάθε ασθενή ξεχωριστά.

 

 

DROP-IN

 

Για όποιον βρίσκεται στην Τήνο τις ημέρες του Retreat και θέλει να συμμετάσχει μόνο στην Yoga, δίνεται η δυνατότητα για τάξεις drop-in, με τις εξής τιμές:

Mία τάξη την ημέρα: 10 Ευρώ.

Δύο τάξεις την ημέρα: 15 Ευρώ.

Τρεις τάξεις την ημέρα: 20 Ευρώ.