Anemismata Apartments

EASTER YOGA RETREAT ΠΑΣΧΑ 2016

EASTER YOGA RETREAT 2016

Πέρσι, οργανώσαμε για πρώτη φορά ένα Yoga Retreat τις ημέρες του Πάσχα, στην Τήνο, το οποίο είχε άμεση απήχηση και άφησε όλους τους συμμετέχοντες ενθουσιασμένους από την εμπειρία της Yoga όπως την διδάσκει ο εξαιρετικός Δάσκαλος Τάσος Αντωνόπουλος, την πανέμορφη ανοιξιάτικη Τήνο, αλλά και την παραμονή στα φιλόξενα “Ανεμίσματα”, με την μοναδική θέα!

Το φετινό Πάσχα, κάνουμε και πάλι την ίδια εναλλακτική πρόταση για τις Πασχαλινές διακοπές και οργανώνουμε το Easter Yoga Retreat in Tinos II! Θα μας δοθεί η ευκαιρία να δραπετεύσουμε από την καθημερινότητα, για λίγες μέρες πραγματικής χαλάρωσης, αναζωογόνησης και αποτοξίνωσης, σε συνδυσμό με εισαγωγή/εμβάθυνση στη Yoga, ως άσκηση νου και σώματος, αλλά και φιλοσοφία ζωής.

Το Retreat θα φιλοξενηθεί στα παραδοσιακά δωμάτια “Anemismata Apartments” και η διαμονή θα είναι ανά δύο άτομα, σε δίχωρα διαμερίσματα.

Εξαιρετική Μεσογειακή χορτοφαγική διατροφή με αγνές πρώτες ύλες τοπικής παραγωγής, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση με δυνατότητα περιήγησης στην μοναδική ενδοχώρα αλλά και τις παραλίες του νησιού, γνωριμία με καινούργιους ανθρώπους με κοινό όραμα και στόχους και θετική ενέργεια και πάνω από όλα ένα πλήρες πρόγραμμα Yoga – που παραπέμπει σε αντίστοιχα Retreats στην Ινδία – από έναν εμπνευσμένο Δάσκαλο, συνθέτουν τις προϋποθέσεις για μια μοναδική εμπειρία, που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή στάσης και βελτίωση της ζωής μας.

Οικοδέσποινά μας στα “Anemismata” θα είναι η Μιράντα, μουσικός, σχεδιάστρια, γυμνάστρια, περιηγήτρια, σινεφίλ, μαμά και yogini, η οποία διευθύνει μαζί με τον Τηνιακό συνεργάτη της την οικογενειακή επιχείρηση.

Η αγάπη της για την Τήνο και η καθοριστική εμπειρία που είχε μετά από ένα ταξίδι για Yoga στην Ινδία, την ενέπνευσαν να δημιουργήσει το εγχείρημα “Τinos ReTreats”, που στόχο έχει να προτείνει Retreats διαφόρων εδιαφερόντων, σε συνδυασμό με την δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες και γαστρονομία υψηλού επιπέδου που προσφέρει η Τήνος.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8.00 – 10.00: Yoga Sadhana.Πρωινή πρακτική. Ξεκινάμε την μέρα αναζωογονώντας σώμα και νου με τεχνικές της Hatha, Flow, Satkarmas (τεχνικές καθαρισμού-αποτοξίνωσης), pranayama, Βεδικού διαλογισμού.

10.30: Πρωινό.

12.00 – 14.00: Yoga Seminars. Σειρά βιωματικών Σεμιναρίων σε διάφορες πτυχές τις Yoga.

* Μία από τις μέρες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα διδασκαλίες της Tattva Yoga Mudra Vigyan

14.00 – 18.00: Ελεύθερος χρόνος

18.00 – 20.00: Αποχαιρετάμε τον Ήλιο με Surya Namaskar, αλλά και θα γνωρίζουμε αρχαίες Ινδικές πρακτικές για την υγεία του προσώπου «Mukha Yoga». Θα πειραματιστούμε σε ενεργειακές τεχνικές της Kundalini Yoga και θα απολαύσουμε βαθειά χαλάρωση (Yoga Nida) και καθοδηγούμενο διαλογισμό με τη συνοδεία Θιβετιανων ηχογαβαθών (Tibetan singing bowls)

20.15: Δείπνο

21.15: Χαιρετισμός στην Σελήνη / Αναλύσεις αρχαίων Σανσκριτικών κείμενων της Yoga / Kirtan (γιόγκικο ομαδικό τραγούδι)

 

Την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρξει παραλλαγή του προγράμματος, ώστε να γιορτάσουμε το Πάσχα παραδοσιακά, σε ένα από τα φιλόξενα χωριά του νησιού.

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΑΣΚΑΛΟΣ YOGA

Ενδιαφέρθηκε από μικρή ηλικία για τις εσωτερικές επιστήμες και πρακτικές, αλλά οι βαθιές διδασκαλίες της Yoga και ιδιαίτερα της Karma Yoga ήταν αυτές που μεταμόρφωσαν τη ζωή του.

Αφοσιωμένος στο μονοπάτι, εμβάθυνε σε διάφορους δρόμους και προσεγγίσεις Yoga και διαλογισμού, με κορυφαίο τον διαλογισμό Vipassana, ενώ μελέτησε την αρχαία Σανσκριτική φιλοσοφία. Με την ιδιότητα του μουσικού, εμβάθυνε στο Γιόγκικο τραγούδι Kirtan και στη Yoga του υπερβατικού ήχου Nada Yoga.

Έχει πιστοποιηθεί από τη Yoga Alliance και η διδασκαλία του συνδυάζει αρμονικά τους τέσσερις κύριους Yoga (Raja, Jnana, Karma, Bhakti).

Καθοδηγεί επίσης με πολλή αγάπη ομάδες διαλογισμού βασισμένων στα αρχαία βεδικά κείμενα και σεμινάρια για δασκάλους Yoga σχετικά με άγνωστες στην Ελλάδα πτυχές της Yoga, όπως η Tattva Yoga Mudra Vigyan. Παράλληλα, θεωρώντας την ανιδιοτελή δράση – Karma Yoga – ως βασικό στοιχείο για την ουσιαστική εξέλιξη στο μονοπάτι, διδάσκει σε ανοιχτά μαθήματα για φιλανθρωπικούς / κοινωφελείς σκοπούς.

Πιστεύει ότι η Yoga (ένωση) δεν συμβαίνει απαραίτητα μόνο πάνω στο χαλάκι. Αποτελεί εργασία «full time», ενεργώντας με επίγνωση όλη μέρα.

 

KΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΛΕΝΤΗ – ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Κατερίνα Σελέντη, Φυσιοθεραπεύτρια / Χειροθεραπεύτρια M.Τ., θα πρσφέρει συνεδρίες Ορθοπεδικής Θεραπείας (Χειροπρακτικής) στους συμμετέχοντες του Retreat που το επιθυμούν (με έξτρα χρεώση).

Λίγα λόγια για την τεχνική που ακολουθεί η Κατερίνα στις θεραπείες της:

H Ορθοπεδική Θεραπεία με Χειρισμούς (ΟΜΤ) είναι ένα ειδικό κομμάτι της Φυσιοθεραπείας για την αποκατάσταση των νευρο – μυο – σκελετικών δυσλειτουργιών, που λαμβάνει υπ’ όψη τα κλινικά συμπτώματα του ασθενούς και χρησιμοποιεί εξειδικευμένες τεχνικές προσέγγισης, που περιλαμβάνουν χειρισμούς & θεραπευτικές ασκήσεις.

Η Ορθοπεδική Θεραπεία με Χειρισμούς (ΟΜΤ) περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες επιστημονικές και κλινικές αποδείξεις και το βιοψυχοκοινωνικό πλαίσιο του κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Κόστος ανά άτομο: 390 Ευρώ.

Η τιμή περιλαμβάνει:

Διαμονή σε δίκλινο (δίχωρο) δωμάτιο για πέντε νύχτες/έξι ημέρες.

Πρωινό με πλούσιο μπουφέ από τοπικά προϊόντα: γιαούρτι, φρούτα, τυριά, μαρμελάδες, μέλι, όλα από τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Τήνου.

Ένα χορτοφαγικό Μεσογειακό γεύμα τριών πιάτων, από φρέσκα τοπικά προϊόντα.

Επτά ώρες Γιόγκα την ημέρα.

Μεταφορές.

 

Δεν περιλαμβάνει το εισιτήριο προς και από την Τήνο.

Eκδρομές και ξεναγήσεις στο νησί (κανονίζονται επί τόπου ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει).

Θεραπείες / Μασσάζ.

 

Τιμή σε μονόκλινο: 490 Ευρώ.

 

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6937446222.

mirandaverouli@hotmail.com

 

Δείτε τα δωμάτια εδώ:

www.anemismata.gr

 

Το Retreat θα ξεκινήσει την Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι και ολοκληρώνεται την Τρίτη του Πάσχα.

Προτεινόμενη αναχώρηση για την Τήνο:

Από την Ραφήνα: Μεγάλη Πέμπτη πρωί, στις 7.50 με το “Super Ferry”.

Από τον Πειραιά: Μεγάλη Πέμπτη πρωί, στις 7.35 με το “Blue Star Paros”.

 

Παρακαλούμε, συμβουλευτείτε το πρακτορείο σας για τα ακριβή δρομολόγια των πλοίων.